Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δόκιμοι Ερευνητές ? Μια Εμπειρία Ζωής» για μαθητές και μαθήτριες Β’ Λυκείου από το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Εγκρίθηκε η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Δόκιμοι Ερευνητές ? Μια Εμπειρία Ζωής» το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για το σχολικό έτος 2020-2021.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:
1) Απρίλιος 2021: Επιλογή των 6-8 «Δόκιμων Ερευνητών» μέσω του Διαγωνισμού Φυσικής στις εγκαταστάσεις του ΙΠΣΦ στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ο διαγωνισμός θα γίνει σε εξωσχολικές ώρες, μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες μαθητές και τους καθηγητές τους. Τα θέματα του διαγωνισμού και η επιλογή των επιτυχόντων θα είναι ευθύνη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του ΙΠΣΦ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
2) Μάϊος 2021: Ενημέρωση των μαθητών για τα αποτελέσματα της επιλογής. Συνάντηση των επιλεχθέντων μαθητών με τους ερευνητές του ΙΠΣΦ.
3) Σεπτέμβριος 2021: Οι «Δόκιμοι Ερευνητές» του 2021 επισκέπτονται το ΙΠΣΦ ? ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για μία εβδομάδα για την ολοκλήρωση της δράσης. Η εβδομάδα της δράσης προτείνεται να είναι η ακριβώς προηγούμενη της έναρξης του σχολικού έτους.
Η πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *