Προκήρυξη επιμορφωτικού σεμιναρίου Tracker-Phyphox από την ΠΑΝΕΚΦΕ

Βασικά στοιχεία του νέου προγράμματος σπουδών στη Φυσική είναι η ανάδειξη του πειράματος σε πυλώνα της διδασκαλίας αλλά και η ενσωμάτωση στοιχείων Τεχνολογίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών. Στα πλαίσια αυτά το Π.Σ. προτείνει τη χρήση από εκπαιδευτικούς και μαθητές της ανάλυσης βίντεο και του λογισμικού Tracker ως μιας μοντέρνας πειραματικής διαδικασίας για την ιχνηλασία κινήσεων και εξαγωγή πειραματικών δεδομένων σε συνδυασμό με τις πολλαπλές αναπαραστάσεις που προσφέρει. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και αντίστοιχων εφαρμογών όπως το Phyphox.
Η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. έχοντας την εμπειρία από την περσινή αυτο-επιμορφωτική δράση για το λογισμικό Tracker και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη επιμόρφωσης των συναδέλφων, διοργανώνει σεμινάριο 10 ωρών στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας μας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σεμινάριο Tracker
Ημ/νία/Ώρα Αντικείμενο
Τετ. 15-11-23 17.00-19.00 Εισαγωγή στην ανάλυση βίντεο και βασικά εργαλεία του Tracker
Τετ. 22-11-23 17.00-19.00 Ιχνηλασία κινήσεων, πολλαπλές αναπαραστάσεις, επεξεργασία
δεδομένων ιχνηλασίας
Τετ. 29-11-23 17.00-19.00 Εξελιγμένα χαρακτηριστικά

Σεμινάριο Phyphox
Ημ/νία/Ώρα Αντικείμενο
Παρ. 24-11-23 17.00-19.00 Εισαγωγή, βασικά πειράματα
Παρ. 01-12-23 17.00-19.00 Εξελιγμένα χαρακτηριστικά


Οι συνάδελφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είτε ολόκληρο το πακέτο του σεμιναρίου, είτε μόνο ένα από τα αντικείμενά του (π.χ. μόνο Tracker ή μόνο Phyphox).
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/5TqYMqvhZqMA7dpx6

Ο σύνδεσμος μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι δικτυακές συναντήσεις, θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Το έγγραφο της προκήρυξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *